800px-Pelecanus_onocrotalus_Danube_Delta_Romania_(38882846932).jpg
 

Vremea in Chilia Veche

Chilia Veche se afla in inima Deltei Dunarii iar vremea placuta, alaturi de biodiversitatea uimitoare, transforma aceasta mica localitate intr-o destinatie obligatorie pentru fiecare turist.

Ierni scurte si veri fierbinti

Datorita pozitiei sale geografice, Chilia Veche se bucura de temperaturi relativ ridicate tot timpul anului. Aici soarele straluceste, in medie, 2500 de ore in fiecare an, asa ca nu e de mirare ca vara este adesea calda si uscata, cu foarte putine precipitatii, iar iarna este blanda, cu zapezi razlete.

Intinderea mare de ape intrerupta de insulele nisipoase ale campurilor marine, precum si diferitele grade de vegetatie alcatuiesc o suprafata specific lagunara, cu o clima temperat-continentala. Proximitatea fata de mare ofera acestui tip de clima influente pontice evidente tocmai prin diferentele mici de temperatura din timpul unui an. Se poate spune ca vremea in Chilia Veche este mereu potrivita pentru o vacanta!

Vremea in Chilia Veche

Iarna, media de temperatura ajunge in jurul valorii de -10℃, insa s-au inregistrat si valori de -25℃. Temperaturile extreme se produc, de obicei, intr-unul din cele trei intervale de frig (fiecare cu o durata de 5-10 zile). In a doua decada a lunii ianuarie, intr-un ciclu de 8-10 ani, temperaturile sunt atat de scazute incat se formeaza un pod natural de gheata peste Dunare.

Luna mai reprezinta, in mod traditional, inceputul verii in Delta Dunarii. Acest anotimp cald aduce cu sine temperaturi de pana la 50℃ la nivelul solului; in general, insa, vremea in Chilia Veche este moderata si precipitatiile lasa usor-usor loc unor lungi perioade aride, pe masura ce primavara se transforma in vara. Cateodata si pentru putin timp se produc furtuni uscate ce ridica nori de praf si de nisip de pe grindurile Deltei.

Cand sa vizitezi Chilia Veche

Daca esti un turist pasionat de natura, sezonul propice pentru o vizita in sanul Deltei Dunarii este atunci cand vremea se incalzeste – adica incepand cu luna mai. In preajma Chiliei Vechi se inregistreaza aproximativ 95 de zile de calm in fiecare an; asta inseamna ca vremea in Chilia Veche este aproape toata vara potrivita pentru o vacanta relaxanta.