didier-weemaels-718420-unsplash.jpg

ACTIVITATI SPORTIVE INTR-UN CADRU MAGNIFIC

Vesti bune pentru cei dintre voi care indragiti un stil de viata activ chiar si in vacanta. Imprejurimile de care se bucura Limanul Resort ofera oportunitati minunate de a va bucura pe deplin de hobby-urile voastre in aer liber. De la ture reconfortante cu bicicleta in zonele salbatice din jurul satului la plimbari prin paduri si stufarisuri care adapostesc specii unicat, inot in piscina confortabila a Resortului, o partida placuta de badminton sau explorarea secretelor Deltei din plutirea unui caiac, totul este in amanunt gandit si bine planificat pentru a va oferi o vacanta asa cum va doriti.

Danube_Delta_between_tourism_and_traditional_life!.JPG

CU BARCA IN ZONELE SALBATICE ALE DELTEI. PADUREA LETEA

Chilia Veche este cel mai important punct de pornire pentru orice expeditie serioasa in partea de nord a Deltei. Situata la o mica distanta pe apa de sat, impresionanta Rezervatie Naturala din Padurea Letea isi asteapta vizitatorii cu un surprinzator si exotic aspect tropical. Pregatiti-va pentru o plimbare printre copaci mai batrani de 500 de ani, plante mediteraneene inconjurate de dune de nisip, un adevarat paradis pentru nenumarate broaste testoase, soparle si cai salbatici. Accesul in Padurea Letea este permis doar alaturi de un ghid si pe anumite rute.

1200px-Letea0.jpg

REZERVATIA NATURALA ROSCA – BUHAIOVA

Situata in nordul Deltei, Rezervatia Naturala Rosca – Buhaiova este compusa dintr-un adevarat complex de lacuri si balti, mlastini si ostroave ce se intind intre Letea si Chilia si este o zona protejata prin lege ce gazduieste cea mai mare colonie de pelicani din Europa si alte specii salbatice incantatoare precum vidra, nurca, hermina, egreta, lotusul alb sau nufarul galben. O incursiune de explorare a zonei va va oferi o intalnire fara seaman cu tot ceea ce are natura mai bun.

800px-Watching_White_pelican_in_Danube_Delta.jpg

TURE SPECIALE DE FOTOGRAFIE NATURA SI PEISAJ

Peisaje care se schimba de la o clipa la alta, pasari de o frumusete rara din toate colturile lumii, plutind cu un penaj impresionant deasupra barcii voastre, apusuri spectaculoase. O flora si o fauna extraordinara, insule de stuf plutitoare, lacuri acoperite de nuferi si lagune de cristal. Nu exista modalitate mai buna de a surprinde frumusetea, farmecul si diversitatea Deltei Dunarii decat fotografiile care vor pastra momentele cu totul speciale petrecute aici mereu proaspete in gand si suflet.

800px-Pelecanus_onocrotalus_Danube_Delta_Romania_(38882846932).jpg

BIRD WATCHING

Adapost de incredere pentru mai bine de 60% din populatia mondiala de cormorani pitici si 50% din cea de gaste cu piept rosu, dar si pentru cel mai mare numar de pelicani albi egipteni si pelicani creti din Europa, Delta Dunarii este un adevarat paradis pentru amatorii de bird watching. Cu cei peste 3540 de kilometri de rauri, canale, mlastini, lacuri inconjurate de copaci si insule de stuf, Delta Dunarii gazduieste cel mai mare numar de colonii de pasari de pe continent. Peste 300 de specii, de la cormorani la codalbi, gaste arctice si tiganusi, unele provenind din locuri indepartate precum China si Africa, fac din sezonul de bird watching un adevarat spectacol ce dureaza din primavara timpurie pana in ultimele zile de vara.

36587680.jpg

BISERICI SI MANASTIRI

Loc de intalnire al celor mai spectaculoase miracole ale naturii din Europa, Delta Dunarii este cu adevarat unul dintre locurile binecuvantate de pe Pamant. Zonele din jurul satului Chilia Veche stau marturie pentru asta, imbinand cu serenitate tot ce are natura mai frumos cu doua dintre cele mai interesante lacasuri de cult din Romania.

Situata chiar langa Limanul Resort, biserica din Chilia Veche este a doua ca marime din Romania dupa Biserica Neagra din Brasov, datand din anul 1854 si fiind folosita ca observator militar in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Satul adaposteste de asemenea o foarte veche biserica Lipoveneasca, cu icoane foarte valoroase. La doar 5 km distanta de Chilia Veche , Schitul de calugari Sfantul Atanasie (Manastirea Stipoc) este singura manastire din Delta Dunarii, inconjurata de flori si construita integral din lemn, in stilul renumit al manastirilor din Moldova.