Delta Dunarii - un paradis turistic

Delta_Dunarii_-_panoramio_(5).jpg

Cazare Delta Dunarii

O vacanta reusita in Romania include, cel putin o data in viata, cazare in Delta Dunarii, iar asta nu doar pentru ca este a doua ca marime de pe intreaga planeta, ci mai ales pentru ca Delta noastra este cea mai bine pastrata din intreaga Europa.

Delta Dunarii s-a format in urma cu cinci mii de ani, intr-un golf al Marii Negre. Astazi, Delta gazduieste in apele ei numeroase plante si animale pe cale de disparitie si protejate prin lege, precum si 25 de tipuri diferite de ecosistem.

Trei brate si 5200 ㎢ de natura pura

Orice turist care alege cazare in Delta Dunarii trebuie sa stie cateva lucruri importante despre acest loc frumos si complicat. De exemplu ca, la varsarea in Marea Neagra, fluviul Dunarea se bifurca intr-o retea complicata de canale care unesc trei brate principale: Chilia, Sulina si Sfantul Gheorghe, fiecare dintre acestea cu “personalitatea” si atractiile sale. Astfel, daca te decizi sa vizitezi cel mai tanar dintre cele trei brate ale Dunarii – Chilia – poti avea ocazia sa zaresti cea mai mare colonie de pelicani ori caii salbatici din padurea Letea. De asemenea, stuful de pe marginea apei cazeaza 30% din populatia de ibisi tiganusi din Europa.

danube-2529571_960_720.jpg

Delta Dunarii turistica

Populatia in Delta Dunarii nu depaseste 15.00 de persoane, insa turistii care vin in aceasta zona atrasi de minunata natura maresc considerabil aceasta cifra. In vreme ce localnicii traiesc in case simple, acoperite cu stuf, turistii au la dispozitie mai multe tipuri de cazare in Delta Dunarii. Pe langa obisnuitele camere inchiriate la hotel ori pensiune (si, de ce nu, chiar in casele oamenilor – care sunt din cale-afara de bucurosi de oaspeti!), amatorii de plimbari pe apa mai pot alege sa inchirieze barci de mici dimensiuni (2-10 persoane) cu care pot observa in liniste frumusetile naturii.

12 tipuri de habitate si numeroase specii pe cale de disparitie

Delta Dunarii are a treia cea mai mare biodiversitate din lume, fiind intrecuta doar de Marea Bariera de Corali din Australia si de Arhipelagul Galapagos, in Ecuator. Acest tinut al apelor, aflat in patrimonial mondial UNESCO, este resedinta a peste 5.500 de specii de animale si plante, care isi impart un teritoriu de aproape 600.000 ha. De asemenea, mai mult de 50% din biosefera Deltei este intacta si intreaga zona este impartita intre locuri turistice si areale in care turismul, vanatoarea si pescuitul sunt reglementate cu strictete.

 
 

Cazare in Delta Dunarii

 

In calitate de turist, poti alege intre mai multe tipuri de cazare in Delta Dunarii. Iti poti petrece vacanta intr-una din adevaratele “statiuni” de pe malurile Deltei; te poti bucura de servicii de lux la cazare, camera de cinci stele si room-service non-stop. Ori poti alege una din numeroasele pensiuni micute si primitoare, care ofera, insa, mult mai putine facilitati oaspetilor. Pentru o experienta autentica, poti innopta in gospodariile modeste, dar ingrijite ale localnicilor.

Orice ai alege ca varianta pentru cazare in Delta Dunarii, trebuie sa stii ca Delta, cu peisajele sale care iti taie rasuflarea si biodiversitatea sa uimitoare, este paradisul oricarui turist indragostit de natura.