Where

Limanul Resort este situat in localitatea Chilia Veche, in partea de nord a Deltei Dunarii, intr-un peisaj uimitor alcatuit in mare parte din specii unicat de copaci, flori, pasari si pesti.

Amplasat pe malul drept al Bratului Chilia din Delta Dunarii – cea mai bine conservata Delta din Europa si un important centru din Patrimoniul Mondial UNESCO – in imediata vecinatate a Rezervatiei Naturale Rosca Buhaiova ce gazduieste cea mai spectaculoasa colonie de pelicani salbatici de pe continent, Limanul Resort este accesibil atat pe apa, cat si pe uscat.

About Chilia Vechet

Chilia Veche este un sat pitoresc ascuns in inima Deltei, in partea de nord a judetului Tulcea. Localitatea este cea mai veche si cea mai mare asezare umana din Delta, gazda si adapost pentru faimoasa Cetate Chilia (construita in 1479) si pentru cea de-a doua biserica in termeni de marime din Romania. Candva o asezare greceasca numita Achillea, ceea ce i-a facut pe multi sa creada ca acesta este locul unde odihneste trupul eroului grec Ahile, satucul a dat cu mandrie numele bratului Chilia al Dunarii.

54315659.jpg

Getting there

Cu barca: din Portul Tulcea se intra pe Canalul 36 si se continua drumul aprox. 60 km pana in Portul Chilia

Programul transportului naval public (barci si catamarane) poate fi consultat aici

Cu masina: se face transferul cu feribotul din Portul Tulcea pana in localitatea Tudor Vladimirescu, apoi se continua pe DC1 aprox. 70 km pana in Chilia Veche

Cel mai apropiat aeroport international:

Aeroportul Tulcea (77 km pana la Chilia Veche) – website

Aeroportul Henri Coanda Bucuresti (376 km pana la Chilia Veche) - website